Annonser från BloggPartner

Hoppas på att de tre oppositionspartierna kommer att samarbeta till slut!!!!

"Om två veckor ska det stå klart om det blir ett trepartisamarbete inom oppositionen. Jag har gott hopp, säger s-ledaren Mona Sahlin, trots att v-ledaren Lars Ohly slagit larm om att förhandlingarna kört fast.

Foto: Scanpix

Om två veckor ska det stå klart om det blir ett trepartisamarbete inom oppositionen.

- Jag har gott hopp, säger s-ledaren Mona Sahlin, trots att v-ledaren Lars Ohly slagit larm om att förhandlingarna kört fast. Enligt Sahlin pågår konstruktiva samtal.

Under veckan har de tre partiernas ekonomiska talespersoner suttit i överläggningar med uppgiften att finna en gemensam grund för den ekonomiska politiken. Positionerna har, enligt Ohly, varit lika låsta som de var i juni, då osämjan blev ett faktum och resulterade i att socialdemokraterna och miljöpartiet valde att fortsätta på egen hand.

- Vi har fastnat i formdiskussioner som vi borde ha lämnat för länge sedan. Vi är beredda att gå långt och bjuda till men vi kan inte göra det ensamma. Det finns ingen trygghet i ett samarbete som inleds med ultimatum, säger Ohly.

Men vid en pressträff på socialdemokratiska partihögkvarteret på fredagen sade Sahlin att frågan om samarbete ska redas ut:

- Jag inser att det här är ett problem, har varit ett problem och fortsätter att vara ett problem så länge vi inte reder ut en gång för alla hur samarbetsformerna ska se ut mellan oss och vänsterpartiet.

- Det finns en konstruktiv vilja att få med vänsterpartiet, men vi vill, i den ekonomiska situation Sverige nu går in i, inte vika en tum ifrån en trovärdig ekonomisk politik, säger hon.

Om två veckor ska de ekonomiska talespersonerna vara klara med sitt arbete och sedan går frågan över till partiledarna, uppger Sahlin.

S och mp kräver att v ställer upp på det ekonomiska regelverket med budgettak, överskottsmål och självständig riksbank.

Vänsterpartiet vill diskutera jobb, välfärd och klimat. Går det att finna en gemensam politik för välfärd och rättvisa så är regelverket inget problem, enligt partiet.

Mikaela Valtersson (mp) konstaterar att socialdemokraterna och miljöpartiet ställt samma fråga till vänsterpartiet sedan i juni.

- Vi har inte ändrat oss. Vi kan inte kompromissa bort saldomål. Det är orimligt, säger hon.

Gruppen tar nu en veckas paus eftersom Thomas Östros (s) åker till USA och Ulla Andersson (v) till Palestina. Men sedan blir det ytterligare ett möte. Fram till dess har vänsterpartiet uppmanats att fundera en vända till.

Vid nästa möte måste vänsterpartiet ge ett besked, enligt Valtersson.

- Vi kan inte harva hur länge som helst. Men accepterar vänsterpartiet regelverken, då ska vi testa om det håller."

Artikel från:
http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=10548653


Comments
Postat av: Kille och Tjej

Bidragstagare i överflöd, den röda alliansen blir vår död!!!!

2008-11-05 @ 14:28:34
Postat av: Kille och Tjej

" bidragstagare i överflöd, den röda alliansen blir vår död! "varför vågar du inte svara =( är du rädd för sanningen?

2008-11-05 @ 14:39:42
Postat av: danten89

Stoppa borgarna i papperskorgarna.

2008-11-06 @ 11:40:28
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Blå

Hej ska dom som arbetar få dra hela lasset för dom som inte orkar?

2008-11-06 @ 22:18:40
Postat av: Blå

svara då? eller har argumenten försvunnit i papperskorgen ? :)

2008-11-10 @ 12:23:19
Postat av: danten89

Uhm :P

Om jag blir arbetslös så vill jag ha A-kassa medan jag söker nytt jobb, vad ska man annars leva på? Papperskorgarna? Haha tror inte på det. Alla har det inte så bra ställt, Plus att socialbidrag skulle aldrig komma på fråga. Så A-kassa 4-ever =)

2008-11-10 @ 13:32:29
URL: http://animalcity.blogg.se/

Comment Blogpost Here:

Name:
Remember Me?

E-Mail: (It'll Shows Only For Me)

URL/Blogsite:

Comment:

Trackback
RSS 2.0