Annonser från BloggPartner

Kostade Sanna Nielsen Segern i Melodifestivalen 2008?



Här avslöjas Melodifestivalens hemliga jurybluff.

Den som kan ha kostat Sanna Nielsen segern.

Nu skärper SVT reglerna.

Sanna Nielsen gick i fällan förra året.

Glad och lättad över att hon tagit sig till Globen började stjärnan gråta under sitt segerframträdande, och missade några rader i texten.

Den glädjen kan ha kostat henne segern. Johan Norberg var med i Stockholmsjuryn förra året, och på sin blogg avslöjade han i går hur jurygrupperna då fick ge sina poäng baserade på videoklipp från artisternas framträdanden efter att de var finalklara.


- Det är som att ta tid på 100-meterslöparens segervarv, skriver Johan Norberg.

- Om Sanna Nielsen eller bröderna Rongedal vetat att vi bedömde deras halvslarviga segeruppträdande tror jag de skärpt sig en smula.


Nya rutiner

Helena Brodén, pressansvarig på Melodifestivalen, bekräftar att omröstningen gick till på det här viset för de två bidragen.

- Övriga bedömdes på sitt originalframträdande, säger hon.

Efter gårdagens avslöjande skärper nu SVT reglerna för det här årets jury. Sent i går kväll skickade Helena Brodén ett mejl till Nöjesbladet om årets rutiner.

- Det som hände för ett år sedan, hände för just ett år sedan. Melodifestivalen ber i år jurygrupperna att titta på en dvd med de elva finalisternas framträdande i deltävlingen, ingenting annat, skriver Brodén.


"Inte lämpade"

I mejlet riktas även en indirekt känga mot Johan Norberg som avslöjade jurybluffen.

- Den eller de jurymedlemmar som eventuellt påverkats av några artisters glädjeyttringar när de framfört sina bidrag är absolut inte lämpade att sitta i Melodifestivalens slutjury, skriver tävlingsproducenten Christer Björkman.


När Sanna Nielsen förra året blev tvåa blev hon det just på grund av jurygruppernas poäng. Hos svenska folket var hon etta.

Nöjesbladet har förgäves sökt Sanna Nielsen för en kommentar.


Artikeln hämtad från :
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4449647.ab


Comments

Comment Blogpost Here:

Name:
Remember Me?

E-Mail: (It'll Shows Only For Me)

URL/Blogsite:

Comment:

Trackback
RSS 2.0